terça-feira, 16 de maio de 2023

À ATENÇÃO DO NOSSO CES - CONSELHO ECONÓMICO E SOCIAL |« El Consell de Treball Econòmic i Social de Catalunya (CTESC) acorda per iniciativa pròpia elaborar un informe que analitza el sector cultural a Catalunya des de diverses perspectives, amb l’objectiu principal de formular un conjunt de recomanacions per enfortir el sector a través de la millora de dos aspectes: les condicions de treball dels professionals de la cul tura i el reforç de les empreses i entitats que conformen el teixit cultural»

 

«1. Resum Executiu

 El Consell de Treball Econòmic i Social de Catalunya (CTESC) acorda per iniciativa pròpia elaborar un informe que analitza el sector cultural a Catalunya des de diverses perspectives, amb l’objectiu principal de formular un conjunt de recomanacions per enfortir el sector a través de la millora de dos aspectes: les condicions de treball dels professionals de la cultura i el reforç de les empreses i entitats que conformen el teixit cultural. L’informe s’estructura en nou capítols, el primer dels quals és el present resum executiu. La resta són els següents: introducció i metodologia (capítol 2), marc teòric (capítol 3), principals magnituds econòmiques del sector cultural (capítol 4), anàlisi del mercat de treball del sector cultural (capítol 5), polítiques culturals a Catalunya (capítol 6), recull d’experiències i bones pràctiques (capítol 7), aportacions per a una política cultural (capítol 8) i consideracions i recomanacions (capítol 9) (...)». Continue a ler.

 

****************************

É verdade, por mais de uma vez, nos temos referido ao espaço que não é dado à CULTURA no nosso CES. Mais, até já sugerimos que se alterasse a designação acrescentando  «Cultural». Em especial tendo em conta o que se recomenda na esfera do DESENVOLVIMENTO SUSTENTÁVEL. Mas essa «falta» não impede que se trabalhe a cultura como se faz na Catalunha, pelo CTESC -Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya.

E quem sabe os «lesados» pelos concursos da DGARTES até poderiam recorrer ao CES para exporem as suas razões ...E sugerir, nomeadamente, que o CES trabalhe a CULTURA,  e peça a outros que não  esqueçam os estudos que não temos.


 

Sem comentários:

Enviar um comentário